Ce este keratoconusul?

Afecțiune de obicei bilaterală, asimetrică care duce la o subțiere și ascuțire progresivă a corneei, inducând un astigmatism neregulat împreună cu acuități vizuale. Deși în mod tradițional, keratoconusul este descris ca o boală neinflamatorie, totuși recent este asociată și cu inflamația oculară.

În mod normal keratoconusul apare începând de la 10-20 ani, și progresează până la aproximativ 35-40 ani. Ambele sexe și orice etnie poate fi afectă de această boală oculară.

Prevalența și incidența keratoconusului este estimată între 0,2 și 4,79 la 100.000 de persoane și respectiv 1,5 și 25 cazuri la 100.000 de persoane/ an.

Histopatologie

Boala evoluează cu subțierea stratului stromal și cu ruptura membranei Bowman, ce duce la o etazie centrala/paracentrală a corneei.

Mai multe studii indica faptul ca in keratoconus exista o crestere semnificativa a activitatii proteazei care rupe unele legaturi de colagen din stroma impreuna cu o espresie redusa a enzimelor inhibitoare a proteazei. Alte studii sugereaza o activitate redusa a enzimei ALDH care duce la o acumulare mai mare a radicalilor liberi si acentuarea proceselor oxidative in cornee. Oricare ar fi procesul patogenic, rezultatul duce la o subtiere a grosimii corneei si o biomecanica slabita.

cataracta
Istoric familiar de keratoconus
cataracta
Frecatul
ochilor
cataracta
Boli atopice:

astm, alergii, eczeme

cataracta
Boli rare:

sindromul Alport, Down, Marfan

Tratament keratoconus

Tratamentul keratoconusului variază în funcție de severitate și progresie. Cazurile ușoare, moderate și o parte din cazurile severe pot beneficia de intervenția cross-liking și ulterior pentru redarea unei acuități vizuale cât mai bune de lentilele speciale pentru Keratoconus de la Ocularia. Cazurile foarte severe care nu tolerează lentile de contact pot ajunge la transplant de cornee.

Lentilele de keratoconus Ocularia sunt dezvoltate și perfecționate de Paul Rose și fabricate de Menicon, cu un design unic care se schimbă odată cu creșterea severității keratoconusului astfel încât trusele de probă Rose K2 acoperă cele mai multe forme, dimensiuni și stadii de keratoconus. În plus, au aprobare FDA.

Tratament keratoconus

La Ocularia dispunem de o gamă variată de turse de probă Rose K2 pentru a veni în ajutorul oricărui caz de keratoconus:

  • Standard Rose K2 – acoperă aproximativ 80 % din cazurile de keratoconus
  • Rose K2 NC - Nipple cones - keratoconus foarte ascuțit
  • Rose K2 PG – Post Graft - keratoconus întins și descentrat, post LASIK & PRK
  • Rose K2 IC – iregular corneea - PMD, keratoglobus, LASIK, Post Graft
  • Rose K2 XL – semisclerale - intoleranță la lentilele corneene, PMD, keratoglobus, LASIK, Post Graft
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙