MANAGEMENTUL MIOPIEI

Ortokeratologia

Cea mai eficientă metodă de corecție a miopiei și astigmatismului cu lentile de contact, ce oferă libertate totală și posibilitatea încetinirii progresiei miopiei la copii și tineri prin purtarea unei lentile rigide personalizate pe parcursul nopții.

Consultă un expert Ocularia

Metoda

Prin purtarea lentilei noastre de ortokeratologie în fiecare noapte pentru minim 6 ore, se obține un efect de remodelare a suprafeței corneei, total reversibil, ce oferă o vedere liberă de alte corecții pe perioada întregii zile.

Alternativa

Ortokeratologia reprezinta o alternativă sigură și total reversibilă la celelalte metode de corecție, neinvazive (ochelari sau lentile de contact cu purtare de zi) sau invazive (chirurgia refractivă).

Performanța

Corecția cu lentile de ortokeratologie este de asemenea o metodă de încetinire a progresiei miopiei la copii și adolescenți și alături de alte metode, reprezintă una dintre cele mai performante soluții de management al miopiei.

Influența

Alături de o rețea profesională de medici și adaptatori parteneri, oferim o evaluare și o informare completă și corectă asupra potențialului de corecție în funcție de parametrii corneeni și stilul de viață și de lucru al fiecărui pacient.

Precizia

Calitatea adaptării lentilelor de ortokeratologie depinde de precizia investigației initiale, topografice și refractive. Echipa noastră de suport tehnic este mereu alături de medici pentru a oferi cea mai bună adaptare.

Siguranța

Ortokeratologia reprezintă una dintre cele mai sigure metode de corecție cu lentile de contact, desigur, cu respectarea protocoalelor de igienă, purtare și controale medicale, fiind recomandată și în diverse situații speciale precum alergii oculare, sporturi sau activități în aer liber.

30

de centre de referință în adaptarea lentilelor de ortokeratologie

100

de adaptatori oftalmologi și optometriști în România

2008

anul cu primele adaptări de ortokeratologie în Romania (1962 în lume)

3500

numărul pacienților adaptați, majoritatea fiind copii și adolescenți

Încetinirea progresului miopiei

Ortokeratologia presupune purtarea unor lentile de contact pe durata întregii nopți, acestea remodelând total reversibil epiteliul cornean, vederea fiind corectată pe parcursul zilei, fără a mai avea nevoie de ochelari sau alte forme de corecție. Această metodă nu corectează definitiv vederea, ci doar pe parcursul tratamentului.


Baza tehnică a adaptării și urmăririi tratamentului prevede efectuarea măsurătorilor topografice periodice, a măsurătorilor biometrice pentru evaluarea axului antero-posterior al ochiului, precum și a controalelor periodice ale vederii și a lentilelor pentru o mai mare siguranță și confort al purtării.

Siguranţă în purtare

Adaptarea acestor lentile se face pe baza ghidurilor producătorilor, bazându-se pe truse de probă sau software de calcul al lentilelor (software-ul are precizie mai mare).


Metoda este inclusa în sistemul de management al miopiei al Academiei Europene de Ortokeratologie și Controlul Miopiei, precum și în ghidurile Brien Holden Vision Institute.

Libertate de mişcare

Ortokeratologia se recomandă copiilor, tinerilor cu grad de risc mediu și mare de progresie a miopiei, precum și adulților cu contraindicație operatorie și celor activi (pentru mișcare outdoor).


Este considerată ce  mai eficientă metodă de corecție a miopiei și astigamtismului cu lentile de contact, ce ofera libertate totală și posibilitatea încetinirii progresiei miopiei la copii și tineri.

Metodă total reversibilă

Expertul în management-ul miopiei decide ce metodă și ce tip de lentile trebuie folosite și de asemenea ce alte terapii adjuvante sunt necesare pentru a obține rezultate maxime, în concordanță cu nevoile pacientului.


Ortokeratologia este o metoda complementară chirurgiei refractive, fiind indicată in perioada evolutivă a miopiei. Pacientul poate reveni oricând la o metoda de corecție tradițională și chiar chirurgie refractivă, după revenirea la forma inițială a epiteliului cornean. .

De ce să alegi ortokeratologia?


Porţi lentila toată noaptea şi vezi bine toată ziua.


Metodă care te eliberează de ochelari sau chirurgie.


Ortokeratologia încetineşte progresul miopiei.


Obţii o acuitate de până la 100% pe durata întregii zile.


Adaptarea se face cu precizie maximă şi este minim invazivă.


O metodă sigură, fără alergii sau senzație de ochi uscat.


4 paşi simpli pentru eliberarea ochilor tăi prin soluții de ortokeratologie

Consultă lista de parteneri experţi Ocularia pentru a găsi medicul cel mai apropiat sau potrivit pentru tine.

Expertul Ocularia va face o verificare amplă pentru a determina cea mai bună lentilă de contact pentru tine.

Împreună cu echipa tehnică Ocularia se va identifica, comanda şi construi lentila perfectă pentru ochii tăi.

Ochii tăi sunt eliberaţi. Medicul tău va monitoriza constant progresul tratamentului şi adaptarea lentilelor.

Consultă un expert Ocularia din orașul tău

4 paşi simpli pentru eliberarea ochilor tăi

Completează formularul alăturat pentru a putea intra în contact cu noi.

Un expert Ocularia te va contacta pentru o programare la cel mai apropiat cabinet partener.

Împreună cu echipa tehnică Ocularia se va identifica, comanda şi construi lentila perfectă pentru ochii tăi.

Ochii tăi sunt eliberaţi. Medicul tău va monitoriza constant progresul tratamentului şi adaptarea lentilelor.    Partenerii noştri

    Rețea națională de clinici, medici și adaptatori profesioniști. Alege locaţia cea mai apropiată de tine.